Abstrakt kunstner

Louise Sellebjerg

louise sellebjerg
abstrakt-kunstner-viser-det-abstrakte-quiet-night-60x60cm-malet-af-louise-sellebjerg
abstrakt-kunstner-viser-det-abstrakte-floweing-60x60cm-malet-af-louise-sellebjerg
abstrakt-kunstner-viser-det-abstrakte-heavens-blue-60x60cm-malet-af-louise-sellebjerg

Louise Sellebjerg

Abstrakt kunstner
En instinktiv og naturlig reaktion

At male er for mig  en naturlig og intuitiv reaktion. En respons på min intuition og på mine livsfølelser. Billedkunst skal for mig skabes ud fra følelser og sjæl. Derfor er hvert enkelt strøg på mine værker ej heller tilfældigt ligesom intet i livet ej er tilfældigt. Og måske er det alligevel…?

For mig fortæller hvert maleri sin helt egen unikke historie. En historie der er forskellig om det er dig eller mig, der anskuer maleriet. Vi danner selv historien i det abstrakte maleri ud fra den bagage, vi hver især bærer med os gennem livet. Det er derfor dig – beskuerern – der skal have DIN oplevelse, når du ser på mit maleri. Oplevelsen vil altid være individuel alt efter hvilke øjne der ser og hvilken baggage beskueren har med sig her i livet.

abstrakt-kunstner-viser-udsnit-af-maleriet-a-beautiful-insight-malet-af-louise-sellebjerg

Et blik ind i en verden af farver og liv

Jeg har malet så længe jeg husker tilbage. Elskede formingstimerne i skolen, hvor vi udforske alverdens kreativitet. Farver og det at male gør mig glad. Det gør mig til et helt menneske.

Mit billedsprog spænder primært over det abstrakte og intuitive og jeg er inspireret af såvel farver, mønste, kontraster og former. Jeg elsker som sagt farver, og jeg elsker at kombinere dem på så mange måder som overhovedet muligt. På en underfundig måde kan man sige, at farverne og deres samspil er det, der ”guider” mig igennem maleriet, jeg arbejder på.

Og så vil jeg nok også kalde mig selv en slags ”billedeoholic”. Jeg er ud over visuelt at være tiltrukket af farver også visuelt tiltrukket af billeder. Jeg inspireres af billeder, jeg ser og ud fra mine egne følelser, stemninger og intuitive sans i min proces skabes det abstrakte maleri i sit helt eget flow. Et flow jeg forsvinder ind i.

Jeg vil lege og eksperimentere i maleriet – lige derhen hvor min intuition og fantasi bringer mig. Derfor er jeg ikke fastlagt på en bestemt stil eller et bestemt udtryk i min billedkunst. Hvert maleri vil være forskelligt alt efter hvordan mit eksperimenterende humør har været. Jeg maler af samme årsag som det, at jeg sover – nemlig at det ganske enkelt forbedrer mit liv. Jeg har altid været et visuelt menneske (jeg er uddannet grafiker og har arbejdet mange år indenfor den grafiske branche) og det at male er en fantastisk måde at udtrykke mig selv på. Det at man udtrykker det, man føler.

Min billedkunst – mine malerier – laves derfor også med sjæl – min sjæl og jeg forsøger at give malerierne hver deres helt unikke islæt og stil. Med farver, tanker, følelser forsøger jeg at skabe de udtryk, som netop jeg synes er smukke og som giver mig en følelse af indre ro.

Det abstrakte maleri opstår

Sjældent ved jeg hvor maleriet bærer hen til at begynde med. Jeg starter med at male og på et tidspunkt i processen så begynder maleriet at udvikle sig og arbejde sig gennem lærredet ud fra de livsoplevelser jeg har med mig her i livet og som jeg oplever i det øjeblik, jeg står og maler. Glimt af farver, billeder,  mønstre – ja livet omkring mig får mig til at gå den vej, jeg vælger at gå i maleriet – helt instinktivt. Maleriet opstår og jeg begynder langsomt at se, hvad jeg føler i maleriet når det begynder at ”connecte” til mine tanker – til hvad jeg kan lide og hvor jeg ønsker maleriet skal hen. Jeg fortsætter så indtil jeg føler, at der er en forbindelse mellem mig og arbejdet med maleriet. At maleriet repræsentere mine følelser i maleriet.

Min arbejdsmåde og hvilke teknikker jeg anvender i mine malerier spænder meget vidt. Jeg har gennem årerne oparbejdet en vifte af forskellige teknikker, som jeg benytter mig af i varierende grad. Hvilken teknik vil naturligvis afhænge af, hvilket udtryk jeg ønsker i maleriet. Det ønskede resultat tror jeg imidlertid primært ligger i ikke alene i mit farvevalg og brug af teknik men også i de mange lag, jeg påfører maleriet. Lag der skaber dybde og intensitet i maleriet.

Et maleri tager derfor tid at skabe. LANG tid. Og måske er det også jeg bl.a. ønsker, mine malerier skal udstråle: tidens og maleriets evolution og udvikling. At ting tager tid og at vi skal lære at være i processen og have det godt med at være i netop processen i stedet for at haste os gennem processen for at nå til det endelige resultat. For det er i processen, at vi lære… lære, ligesom vi skal lære livet igennem.

 

Det stille indre

Jeg maler for at nå ind til det sted i mit indre – det stille sted, hvor alle indre dialoger er tavse og fornemmelsen for tid hører op. Det er her, det unikke for mig sker… her jeg mærker den stille, dybe oplevelse, som gør, at jeg kan skabe og udvikle de malerier, jeg laver. Dér, hvor jeg ånder og hvor jeg lever. At male gør livet værd at leve…

Google Analytics